Hakutulos

Hakulause: "osallistaminen". 245 sivua

Aloita uusi kulttuurivuosi – nyt lisäkuukausi kaupan päälle!

Tee uuden vuoden paras päätös nyt, lähde vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle ja koe vuoden kiinnostavimmat näyttelyt! Kaikkiin Museokortteihin lisäkuukausi kaupan päälle, 12+1 kk = 13 kk. Uusien korttien voimassaolo alkaa vasta ensikäynnistä.

Magnus Enckell – salatun intohimon sateenkaarimaalari

Magnus Enckell oli kultakauden taiteilija, jonka avoimen eroottisista miesmaalauksista ei voinut puhua ääneen. Ateneumin suurnäyttely esittelee taiteilijan tuotannon kattavasti ja tuo hänet esiin kulttuurielämän monipuolisena vaikuttajana. Juttu on julkaistu...

Lahjaksi saadun Museokortin voi yhdistää vanhaan

Tiesithän, että uuden Museokortin voi yhdistää vanhaan? Jos lahjansaajan taskusta löytyykin jo keltainen kortti, sen voimassaoloa voi jatkaa lahjaksi saadulla kortilla. Lahjaksi annettu voimassaolo aktivoituu vasta, kun kortit yhdistetään.

Nämä museokaupat ovat avoinna Helsingissä, Tampereella ja Turussa

Epidemiatilanne on johtanut museoiden alueellisiin sulkemisiin koronaviruksen leviämisvaiheen alueilla. Listasimme avoinna olevia museokauppoja Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Museokaupoista voit ostaa uuden Museokortin tai jatkaa nykyisen korttisi voimassaoloa.

Avaa luukku ja voita upeita joululahjoja museoiden joulukalenterista!

Museoiden joulukalenterissa on mukana 46 ilahduttavaa lahjaa! Joulukalenteri julkaistaan Museokortin Facebook- ja Instagram-sivuilla joka päivä joulukuun alusta aina jouluaattoon asti. Jokaisen luukun takaa paljastuu eri museokaupan lahjaidea, jonka voi voittaa itselleen.

Yhdessä löydämme uusia tapoja olla museo

Turun museokeskuksessa vapaaehtoistoiminta ja kaupunkilaisten osallistaminen on valittu yhdeksi strategiseksi painoalueeksi. Museokeskuksen vuorovaikutussuunnittelija Pia Hovi kertoo, millaisia hankkeita tavoitteen myötä Turussa on toteutettu.

Katso uudet Museokortti-edut kotimaanmatkailijalle!

Museokortin omistajana saat paljon etuja, joita voit hyödyntää matkaillessasi kotimaassa. Uusina etuina alennuksia majoituksista sekä erilaisista elämyksistä, kuten risteilystä Heinäveden kansallismaisemissa. Katso myös museoravintoloiden ja -kahviloiden...

Lähde kulttuurimatkalle Suomenlinnan museoihin

Suomenlinna on paitsi kesäisen Helsingin suosituimpia nähtävyyksiä, myös ainutlaatuinen museosaari. Tutustu videolta Suomenlinnan Museokortti-kohteisiin ja suunnittele kesäretkesi Suomenlinnaan!

Musiikinrakastaja museossa

Jutta Ala-Äijälä on muusikko, musiikkipedagogi ja kulttuurihistorioitsija, jonka sydän palaa osallistavalle museopedagogiikalle. Henkilökuvassa Ala-Äijälä kertoo, miksi museoissa kannattaisi uskaltaa heittäytyä ja elävöittää...

Näyttelyvinkki: Lasten kanssa merihirviöiden matkassa

Lapsiperheille riittää nähtävää Museokortti-kohteissa. Merikeskus Vellamon Merimonsterit-näyttely vie koko perheen seikkailulle vuoden 1539 Carta marina -kartan vaarallisille vesille. Juttu on julkaistu aikaisemmin Museo-lehden 04/2019 numerossa.

Näin hankit Museokortteja lahjaksi

Museokortti on aineeton lahja täynnä sisältöä! Vuoden mittainen kulttuurimatka sopii kenelle tahansa. Anna tänä jouluna lahjaksi elämyksiä taiteen, tekniikan, designin tai vaikkapa jääkiekon parissa. Nyt joulutarjouksena lisäkuukausi...

Matka menneeseen, osa 8:
Minna Canthin kotoisat korttelit

Tatja, Aku ja Taimi tutustuvat Kuopion korttelimuseoon Minna Canthin jalanjäljissä. Canthin Kuopio -näyttelyn rauhallinen tunnelma tarinoineen kuljetti menneisyyyden matkalaiset elävästi Minna Canthin maailmaan ja silloiseen Kuopioon.

Matka menneeseen, osa 6:
Pielisen museo ja Julma-Ölkky

Matka menneeseen jatkuu tutustumalla Pielisen museoon. Museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja erityisesti Lieksan ja Pielisjärven historiasta. Tatjan, Akun ja Taimin luontokohteena museovierailun rinnalla on Julma Ölkky, syvä kanjonijärvi Kuusamossa.

Matka menneeseen, osa 4:
Katsaus kesäkierrokseen

Matka menneeseen jatkuu Mäntän taidekaupungissa. Tatjan, Akun ja Taimin keskikesän seikkailukohteena ovat Serlachius-museot Gösta ja Gustaf, jotka tarjoavat kiehtovan kattauksen taidetta ja paperipatruunoiden elämäntarinoita.

Matka menneeseen, osa 5: Paateri

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailu jatkuu Paaterissa, jossa tutustutaan kuvanveistäjä Eva Ryynäsen kiehtoviin puuveistoksiin ja taiteilijaelämään.

Matka menneeseen, osa 3:
Uuden ajan alusta kivikauteen

Tatja, Aku ja Taimi matkaavat menneeseen tällä kertaa eteläisemmässä Suomessa. Seikkailu vie perheen Heinolan kaupunginmuseon Lääninkivalteri Aschanin taloon, Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan sekä luonnon lumojen äärelle.

Matka menneeseen, osa 1:
Reidarin maailma

Tatjan, Akun ja Taimin matka menneeseen alkaa. Perhe matkaa pääkaupunkiseudulta Lappiin ja vierailee Särestöniemi-museossa, joka on Reidar Särestöniemen taiteilijakoti Kittilässä.

Kesäkasin kulttuuriresepti, osa 1:
Ommuuten komee museo!

Mikkeliläiset Museokortti-seikkailijat Tuulevi ja Henrik lähtevät kahdeksikon malliselle matkareitille ja käyvät kahdeksassa museokohteessa matkan varrella. Ensimmäisen kohde Amurin työläismuseokortteli Tampereella.

Museomuusat matkalla, osa 8:
Matka Helsingin menneisyyteen

Vuorossa Ellan ja Iiriksen museoseikkailun kahdeksas pysäkki, Helsinki! Seikkailijat tutustuvat kaupungin menneisyyteen Helsingin kaupungimuseon kuvaselaamossa ja Helsingin valitut palat -näyttelyssä. Museopäivä huipentuu vierailuun Suomenlinna-museossa, jossa...

Museomuusat matkalla, osa 6:
Vauhdikas museokierros Kotkassa

Museomuusien matkan puoliväli alkaa häämöttää. Kotkassa museoseikkailijat Ella ja Iiris suuntaavat Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle, jossa he nauttivat kauniista luonnosta ja kohisevasta koskesta. Seikkailupäivä jatkuu Merikeskus Vellamoon, jossa...

#Museoroadtrip, osa 4:
Pako museosta

Demi ja Jarkko äänestetään Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin Sastamalaan selvittämään, pääsevätkö he ulos museon pakohuoneesta. Pukstaavin pakohuone Pako museosta yhdistää dekkarikirjallisuuden perinteen pakohuonepelin logiikkaan.

#Museoroadtrip, osa 3:
7 500 vuotta Ahvenanmaan historiaa

Instagram-seuraajat lähettävät Demin ja Jarkon vierailemaan Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisessa museossa, jossa he tutustuvat vaiheittain 7 500 vuoteen Ahvenanmaan historiaa. Seikkailijat poikkeavat myös Ahvenanmaan taidemuseossa, jonka kesänäyttely tarjoaa...

Ida, reppu ja taide osa 2:
Maalaukset, media ja Mao

Museokortin seikkailija Ida matkaa seuraavaksi Vaasaan ja Tampereelle. Seikkailun toisessa osassa Ida vierailee Kuntsin modernin taiteen museossa, Museokeskus Vapriikin Mediamuseo Rupriikissa, Museo Milavidassa sekä Emil Aaltosen museossa.