• Kuva: Mikael Leppäniemi

SuomiAreenassa keskusteltiin museoista

Satakuntalaiset ammatilliset museot järjestivät yhdessä Museoliiton ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa paneelikeskustelun SuomiAreenalla Porissa 12.7.2021.

Keskustelun teemana oli museoiden rooli ja vastuu kulttuuriperinnön tallentajana. Erityisesti esiin nostettiin nykyajan dokumentointi museoiden kokoelmissa. Keskustelu on katsottavissa maksutta verkossa MTV3-palvelussa.

Museot ovat tällä hetkellä hyvässä nosteessa ja museoiden näyttely- ja yleisötyö on monille tuttua. Yksi paneelikeskustelun tavoitteista oli laajentaa yleisön käsitystä museoiden toiminnasta.

Keskusteluissa sivuttiin museoiden kokoelmatyöhön liittyviä valintoja ja ongelmia. Yleisöltä kysyttiin, mitä heidän mielestään pitäisi tallentaa kesästä 2021. Vastauksissa mainittiin muun muassa kasvomaski, sähköpotkulaudat ja Huuhkajien fanituotteet.

Paneelikeskustelun moderaattorina toimi toimittaja Ronja Salmi. Keskustelijoina olivat runoilija Heli Laaksonen, kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen, Museoviraston pääjohtaja Tiina Merisalo, Rauman merimuseon johtaja Anna Meronen sekä Satakunnan Museon ystävät -yhdistyksen jäsen, aktiivinen museokävijä Taisto Huhtasalo.

Tämän vuoden SuomiAreena järjestettiin hybriditilaisuutena koronatilanteeen takia. Osa keskusteluista järjestettiin ilman yleisöä studiossa. Lisäksi käytössä oli myös yksi lava Helsingissä ja yksi Porissa, joilla järjestettyä ohjelmaa myös yleisö pääsi seuraamaan. Vuoden 2022 SuomiAreena järjestetään normaaliin tapaan Porissa.

 

Kommentti
  

UUTINEN / 9.9.2021

Kirjoittaja


Tuuli Rajavuori työskentelee viestintäpäällikkönä Suomen museoliitossa.

#uutinen, #SuomiAreena, #kokoelmatyö, #kokoelmat, #kokoelmapolitiikka, #nykydokumentointi

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin