• Janne Vilkunalle myönnettiin Museoliiton ansiomitali Museopäivillä 2022. Kuva: Jeremic Slavoljub

Janne Vilkunan juhlakirja tuo esiin monipuolisen uran

Museologian professori Janne Vilkunan kunniaksi on julkaistu juhlakirja. Kirjassa paneudutaan kotiseututyöhön, arkeologiaan ja museologiaan.

Maassa, puussa ja ilmassa: Janne Vilkunan juhlakirja on kunnianosoitus Janne Vilkunalle, joka toimi museologian professorina Jyväskylän yliopistossa vuosina 1998-2022.

”Minut yllätettiin jäähyväisluentoni jälkeen juhlakirjalla. Arvostan vanhaa akateemista perinnettä todella paljon”, Janne Vilkuna kertoo.

Juhlakirjaan kuuluu 19 artikkelia, jotka liittyvät Vilkunan työhön ja harrastuksiin. Teksteissä kerrotaan monipuolisesta kotiseututyöstä, joka on ollut Vilkunan harrastus ja intohimo koko uran ajan. Neljä artikkelia käsittelee erityisesti museologiaa. Artikkelien kirjoittajat ovat eri alojen asiantuntijoita, tutkijoita, opettajia ja professoreita Suomesta ja Norjasta.

Janne Vilkuna aloitti työuransa Keski-Suomen museossa vuonna 1980.
Yliopistouransa Janne Vilkuna aloitti syksyllä 1989 museologian yliassistenttina. Vuonna 1997 hänet nimitettiin määräaikaiseksi apulaisprofessoriksi ja parin vuoden kuluttua siitä museologian professoriksi. Suomalaisen Tiedeakatemian humanistisen osaston jäseneksi Vilkuna kutsuttiin vuonna 2003. Eläkkeelle museologian professorin työstä hän jäi elokuussa 2022.

Juhlakirja on julkaistu Suomen Kotiseutuliiton julkaisusarjassa. Kirja on luettavissa verkossa osoitteessa: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/82896

 

Kommentti
  

UUTINEN / 12.12.2022

Kirjoittaja


Tuuli Rajavuori
työskentelee viestintäpäällikkönä Suomen museoliitossa.

#uutinen, #museologia, #juhlakirja, #arkeologia, #kotiseututyö

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin